Vastuullisuus

Maapallomme hyvinvointi on meille erityisen tärkeä asia ja kaikessa toiminnassamme otetaan niin ympäristö, eläimet kuin ihmiset mahdollisimman hyvin huomioon.

Haluamme omalta osaltamme olla kehittämässä maailmaa parempaan suuntaan ja tarjota kuluttajille kestävämpiä vaihtoehtoja arjen valintoihin.


Tuotteet & kunnostus

Jo yhdellä tai useammalla omistajalla olleet vintage- tuotteet toki itsessään ovat ekologinen valinta, mutta toimintaamme sisältyy muutakin.

Hyväksymme valikoimaamme myös tuotteita, joissa on jotakin korjattavaa, jolloin kunnostamme tuotteen myyntiin sopivaksi. Tämä toki riippuu aina "vian" luonteesta, sillä koska tavoitteemme on kuitenkin tehdä kannattavaa liiketoimintaa, täytyy tuotteen korjaustoimenpiteiden ajankäyttö suhteuttaa sen jälleenmyyntihintaan.

Huomioithan, että kaikkia tuotteita ei voi vesipestä. Lisäksi pesu aina kuluttaa vaatetta, joten pääsääntöisesti pesemme vain ne tuotteet, jotka syystä tai toisesta pesua tarvitsevat. Pesua tarvitsevat tuotteet pestään aina ekosertifioiduilla, hajusteettomilla tai hyvin vähän eteerisillä öljyillä hajustetuilla pesuaineilla.

Pyrimme aina mahdollisimman selkeästi tuomaan tuotteemme kaikki ominaisuudet esiin, jotta asiakas tietää, mitä on ostamassa. Tämä ehkäisee myös turhia palautuksia joka taas säästää luonnonvarojamme!

Turkiksista

Fiini Vintage ei missään nimessä hyväksy turkistarhausta.

On kuitenkin ympäristömme kannalta huomattavasti parempi hankkia esimerkiksi jo olemassa oleva villakangastakki, jossa on kauluksessa turkissomiste kuin ostaa uusi takki. Tämä on syy siihen, miksi kuitenkin myymme vintagetuotteita, joissa jokin osa on turkista.

Materiaalit

Oman tuotantomme tuotteissa käytetään sekä uusia että uudelleen käytettyjä materiaaleja.

Esimerkiksi kestovanulapuissa käytetään uudelleen muun muassa vanhoja tyynyliinoja ja pyyhkeitä. Tämänkaltaisissa tuotteissa kankaat pestään mahdollisimman korkeassa lämpötilassa, 60- 90 asteessa, ennen tuotteen valmistamista.

Uusien materiaalien käytössä kiinnitetään erityistä huomiota materiaalin alkuperään, eettisyyteen ja ekologisuuteen sekä laatuun.

Emme käytä materiaaleja, joiden tiedämme aiheuttaneen kohtuutonta haittaa tai kärsimystä luonnolle, eläimille tai ihmisille ja suosimme ensisijaisesti kotimaista tuotantoa. Esimerkiksi käyttämämme merinovilla on mulesing- vapaata.

Mittatilaustuotteissa asiakas on aina se, joka loppupeleissä päättää käytettävän materiaalin. Voimme kuitenkin ohjata tätä päätöstä kestävään suuntaan!

Zero Waste & kierrätys

Pyrimme toimimaan siten, että tuottaisimme mahdollisimman vähän jätettä.

Esimerkiksi markkinointimateriaalien tarpeellisuutta mietitään tarkkaan ja ompelutöistä syntyvät "hukkapalat" pyritään käyttämään hyödyksi jossain muualla.

Pakkausmateriaaleina käytetään ensisijaisesti jo käytössä olleita laatikoita ja muita pakkausmateriaaleja, kuten pehmusteita. Ethän siis ihmettele, jos tilauksesi saapuu oudonnäköisessä laatikossa!

Näissä käytetyissä pakkauksissa määrät toki ovat rajalliset, joten myös uusia pakkauksia saatetaan tarvita. Tällöin kiinnitetään erityistä huomiota pakkauksen ekologisuuteen ja pyrimme uusissa pakkauksissa muovittomuuteen.

Kaikki toiminnastamme syntyvä kierrätettävissä oleva jäte kierrätetään.